Tophold i Superligaen på topgræs

Frøfirmaet DSV har indgået en aftale med Brøndby IF. Aftalen indebærer, at der i foråret og fremover får leveret danske topsorter til Brøndby Stadion og topklubben Brøndbys mange træningsbaner.

Det er ikke en nem opgave at levere græs til fodboldstadions, hvis man skal tro Ole Falkenberg fra DSV Frø Danmark A/S.
 
- Græsset skal holde en hel sæson – ikke bare en enkelt turnering over et par uger. Desuden er klimaforholdene ikke altid optimale. Sæsonstart ligger meget tidligt i forhold til græssets vækst, og det stiller de højeste krav bl.a. til græssets slidstyrke og holdbarhed, som vi kalder persistens i fagsproget, siger Ole Falkenberg.
 
Derfor har selskabet valgt deres bedste sorter til topklubben Brøndby, der i foråret og fremover spiller på græs fra DSV Frø.
Der er tale om græssorter, som er optaget på den anerkendte uafhængige engelske sortsliste ”Turfgrass Seed”.
 
I kategorien rajgræs til sportsbrug har DSV Frø lige nu de bedst rangerende sorter – blandt andet EuroSport og EuroDiamond – og det er især disse sorter, der benyttes i de blandinger, der udsås på Brøndby Stadion.
 
En højere standard
 
- Med aftalen med Brøndby IF, vil vi naturligvis udnytte muligheden for at udbrede kendskabet til vore græsser til sportsbrug. Vi er selvfølgelig glade for, at vore græsser bliver brugt på allerhøjeste niveau, og vi benytter aftalen til at fortælle om vores produkter, som er af en højere standard end meget af det, vi ellers ser på danske boldbaner og stadions i dag, fastslår Ole Falkenberg.
 
Også hos Brøndby IF er der stor tilfredshed med den nye aftale.

- Jeg har meget fokus på, at hver enkelt græssort i min blanding har de rigtige egenskaber og kvaliteter til fodbold.DSV Frø har sorter, der ligger helt i top på sortslisten, især på de sportslige egenskaber såsom slidstyrke og holdbarhed. Derfor kunne jeg sammensætte præcis den blanding af de bedste sorter på markedet, som jeg ville have.
 
-  Det er min opgave at sikre, at spillerne har det bedste grundlag at vinde kampe på. Ligeledes forventer jeg af mine leverandører, at jeg har de bedste græssorter at gøre mit arbejde med, siger Chris Hague, som er groundsman i Brøndby IF.
 
DSV Frø og Chris Hague vil i samarbejde fremadrettet løbende sikre, at de leverede blandinger tilpasses vejrforhold og behov på banerne.
Sidste sæson blev græsset på Brøndby Stadion kåret til at være det bedste i Superligaen.

Læs også