Tre sigtet for ulovlig indtrængen i svinestald

I alt tre personer er sigtet for husfredskrænkelse, efter de trængte ind på en svineejendom på Falster og optog en video, der blev livestreamet på socialt medie.

SIGTELSE Det er ikke kun Veganerpartiets partistifter, Henrik Vindfeldt, som er blevet sigtet af politiet for ulovlig indtrængen på svineejendom på Falster sidste år. I alt er tre personer blevet sigtet, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

- Sagen ligger nu hos anklagemyndigheden, oplyser politikommissær Casper Andersen fra politiet til avisen.

Casper Andersen siger også, at det endnu ikke er afgjort, hvornår sagen ender for retten. Ifølge ham er de sigtede to mænd på 26 og 28 år samt en kvinde på 29 år. Alle tre er fra København.

Husfredskrænkelsen, som politiet betegner hændelsen, fandt sted sidste år i maj.

Veganerne gik ind i stalden, hvor der opdrættes svin. Det gjorde de uhindret, så der er ikke tale om indbrud i stalden. På stedet tog de billeder og film, som de lagde ud på Facebook i en livestreaming.

Landbrug & Fødevarer, har på vegne af landmanden også rejst en erstatningssag på omkring 500.000 kroner. Et beløb som Landbrug & Fødevarer har beregnet er landmandens tab, da han fik betinget SPF-status på sine dyr og dermed en ringere værdi for dyrene.

ege

Læs også