Velas forsikrer, at de har praktikanter

Velas har en lang liste af ukrainere, som gerne vil i praktik på en dansk bedrift, oplyser landbrugsrådgivningsvirksomheden, der nu søger danske landmænd, som vil benytte sig af dem.

Efterspørgslen efter dygtige elever og praktikanter er så stor ude på de danske bedrifter, at flere rekrutteringsbureauer i Østeuropa må melde om »tomme hylder«, når det kommer til at sende østeuropæisk arbejdskraft til Danmark.

Sådan lyder meldingen fra Jens Skov Rasmussen, ledelses- og rekrutteringskonsulent i Velas.

- Der har virkelig været fart på området i den seneste tid, og det kan nogle gange være en stor udfordring at finde de rette medarbejdere til specifikke stillinger herhjemme, siger Jens Skov Rasmussen.

Praktikanterne kommer mange steder fra, fortrinsvis fra Østeuropa men også Brasilien og Vietnam. Det er ofte husdyrproducenter og i særdeleshed svineproduktioner, som for tiden mangler praktikanter, fortæller Nataliia Kharchenko, ledelses- og rekrutteringskonsulent i Velas.

Stort ukrainsk bureau

Hun fortæller også, at Velas’ afdeling for rekruttering for nylig har fået et nyt samarbejde op at stå med et stort rekrutteringsbureau i Ukraine, hvilket åbner op for et stort netværk i landet.

- Vi har derfor lige nu en lang liste af ukrainere, som gerne vil i praktik på en dansk bedrift. Vi står for hele processen og skal egentlig bare have opgaven fra den danske landmand, siger Nataliia Kharchenko.

En rekruttering, herunder formidling af kontakt, match mellem arbejdsgiver og arbejdstager såvel som ansøgning af alt fra opholds- til arbejdstilladelse og frem til vedkommende ankommer i Danmark, tager omkring to måneder. Og hvor mange bureauer i Østeuropa lader praktikanten betale en del af rekrutteringen, holdes udgiften udelukkende hos landmanden, når rekrutteringen går gennem Velas, forsikrer landbrugsrådgivningsvirksomheden.

aldo

Læs også