bannerPos

Vinder bæredygtigheds-pris

Kristian Lundgaard-Karlshøj, »Ausumgaard« mellem Holstebro og Struer, har vundet den nationale del af prisen »Baltic Sea Farmer of the Year«. Her ses han med Maria Lundgaard-Karlshøj. Foto: Jens Bach

Redaktionen

18-09-2019 11:47

Kristian Lundgaard-Karlshøj, »Ausumgaard« mellem Holstebro og Struer har vundet den nationale del af prisen »Baltic Sea Farmer of the Year«, som WWF Verdensnaturfonden uddeler hvert år.

Prisen kan gives til landmænd, der går forrest for at reducere næringsafstrømningen fra deres gårde i landene omkring Østersøen.

Indtil videre er omkring 60 landmænd rundt om Østersøen blevet tildelt den nationale del af prisen, der er på 1.000 euro. Om godt en uges tid skal en international jury kåre en regional vinder, der modtager en pris på 10.000 euro ved en seance i Polen.

- Kristian Lundgaard-Karlshøj tænker hele tiden i gode, bæredygtige løsninger, som samtidig er økonomisk holdbare

Troels Toft, sektordirektør for planter, Seges

Blandt Ausumgaards initiativer er etablering af eget biogasanlæg, anlæg af vindmøller, etablering af minivådområde, og så er Ausumgaard partner i et projekt om at etablere et storskalaanlæg til udvinding af protein fra økologisk græs. Det skal øge arealet af græs i sædskiftet og samtidig producere et mere bæredygtigt protein end andre alternativer såsom soja. 

Økonomisk holdbart

Ausumgaard er også med i et andet projekt fra Teknologisk Institut om at producere melorme som proteinkilde både til fødevarer og som foder til husdyr. Produktion af protein i melorme kan til dels erstatte protein dyrket på markerne og dermed forhindre tab af næringsstoffer fra marken.

Troels Toft, der er sektordirektør for planter i Seges, har været med i den danske jury, der har udvalgt Kristian Lundgaard-Karlshøj.

- Kristian Lundgaard-Karlshøj tænker hele tiden i gode, bæredygtige løsninger, som samtidig er økonomisk holdbare, hvad enten det handler om miljø, klima, energi, selvforsyning eller dyrevelfærd. Og han får dem ført ud i livet med succes, siger Troels Toft, som også fremhæver Ausumgaard og dens ejer som et forbillede for andre.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next