Dansk til udenlandske medarbejdere fra første dag

Mange udlændinge finder vej til dansk landbrug. Nu tilbyder FOF Vest i Esbjerg gratis danskundervisning til udenlandske medarbejdere i landbruget fra første dag, de er i Danmark

Man hører det igen og igen fra både arbejdsgivere, politikere og eksperter. Sproget er vigtigt for at kunne begå sig på det danske arbejdsmarked.

Det gælder også i landbruget, hvor mange udenlandske medarbejdere finder vej til både job og uddannelse.

Hos FOF Vest i Esbjerg har man præcis til det formål et godt tilbud til de udenlandske medarbejdere – gratis danskundervisning allerede fra første dag, de er i Danmark.

Det betyder, at kursisterne på kort tid opnår et basalt dansksprogligt niveau, så de kan klare sig i hverdagen og de fleste arbejdssituationer, hvor undervisningen blandt andet også omfatter fagudtryk indenfor landbrug.

Og at det er danskundervisning fra dag ét i Danmark skal også forstås helt bogstaveligt – der er nemlig intet krav om cpr-nummer for at deltage i den gratis undervisning, der kun kræver at der fra arbejdsgiverens side, afsættes tid til den enkelte udenlandske medarbejders deltagelse i undervisningen.

FOF Vest har stor erfaring i undervisning i dansk. Foruden danskundervisning til udlændinge og udenlandske medarbejdere, tilbyder man også danskundervisning til alle andre med danskudfordringer indenfor stavning, læsefærdigheder, grammatik og skriftlig fremstilling. Her kan både enkeltpersoner som firmahold deltage.

FOF Vest dækker det sydvestjyske område svarende til det tidligere Ribe amt. Se mere på www.fof.dk/da/vest.

Læs også