Juletræmænd til messe på Fyn

Langesømessen har fortsat stigende udstillerinteresse og besøg fra mange lande. På torsdag ventes omkring 3.000 gæster i de smukke omgivelser vest for Odense.

På torsdag er der igen messe for juletræsbranchen på det fynske gods Langesø ved Morud, vest for Odense. Det sker hvert år den tredje torsdag i august, i år for 26. gang i træk.

Langesømessen er stedet, hvor alle juletræsproducenter og hele branchen for juletræsproduktion og afsætning mødes. Ikke blot de danske, men fra hele Europa. Helt fra Singapore har der op til årets messe været interesse for deltagelse.

Besøgstallet er vokset støt stigende, til omkring 3.000 betalende gæster de seneste år. Mindst samme antal ventes på torsdag den 17. august.

Der er tilmeldt omkring 130-140 udstillere, der viser alt, lige fra frø til færdige juletræer, og ikke mindst maskiner og grej til juletræsproduktion. Derfor vil alle standene, som placeret langs skovvejene ved Langesø Slot og den store sø ved slottet, være besat igen i år.

 

Flere stande

- Der er stigende interesse for at deltage, og vi får hvert år nye udstillere. Flere udenlandske udstillere, blandt andet fra Tyskland, Polen og Holland, herfra flere nye, er med i år. Men også nye danske udstillere har meldt deres ankomst, siger udstillingskoordinator Kirsten Sørensen fra Langesø Godskontor.

Messen åbner klokken 9 i de naturskønne omgivelser, og ud over besøg på de mange stande frem til messen lukker klokken 17.00, vil der i dagens løb blandt andet være danmarksmesterskab i udkørsel på udstillingsområdet.

Dagen afrundes lige så traditionelt med kåringen af Danmarks flotteste juletræ, både indenfor nordmannsgraner og for øvrige arter.


Læs også