Raps i fokus på Lolland

Agrovi inviterer torsdag den 24. august til rapsdemonstration på Majbøllegård på Nordøstlolland.

Rigtig mange får ikke det det fulde udbytte af deres vinterraps. Etablering, skadedyr, såteknik og mange andre faktorer påvirker resultatet, og det kan være svært at ramme den helt rigtige formel for succes med vinterraps.

Agrovi sætter torsdag den 24. august klokken 10 fokus på emnet og vil med en demonstration på Majbøllegård på Grubbevej i Majbølle på Nordøstlolland etablere raps med ni forskellige maskiner og i flere dyrkningssystemer.

På demodagen kan man følge en række maskiner, som etablerer rapsen med forskellige teknikker – nogle direkte i snittet halm og andre pløjefrit. Feltet består af specielle maskiner, der er konstrueret til at så raps direkte, mens andre er mere traditionelle maskiner fra de store leverandører.

Repræsentanter fra maskinfirmaer, DLF, FRDK og Agrovi står klar til en snak om den optimale etablering. Dagen følges op med en – endnu ikke planlagt – faglig dag i marken, hvor Agrovi sammen med DLF, FRDK og maskinfirmaerne sætter fokus på hvordan der opnås et godt udbytte i raps.

Læs også