Frafald er ingen katastrofe for Danavl

Det nye Danavl P/S kan godt leve med, at nogle utilfredse avlere og opformeringsbesætninger falder fra, siger fynsk bestyrelsesmedlem i L&F Svineproduktion og Danish Crown.

Mens det nye svineavlsselskab Danavl P/S endnu mangler en blåstempling fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, var der i forrige uge både fremgang og tilbageslag, hvad angår opbakning i branchen til samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Danbred International og Danish Agro.
Således gav Landsforeningen Danske Svineproducenter sin opbakning efter i halvandet år at have boykottet samarbejdet om den nye selskabskonstruktion oven på et dramatisk brud på grund af sagen i april 2016 med det gamle VSP, som var forløberen for L&F Svineproduktion.
Siden meldte den såkaldte oplysningsgruppe af utilfredse avlere og opformeringsfolk så om øget modstand. Gruppen tæller nu ifølge sin advokat, Joan Vollertsen, omkring 30 avls- og opformeringsbesætninger, repræsenterende 43 procent af alle renracede søer i Danavl-systemet. I forrige uge var tallet 40 procent.

Glad for opbakning

I sektorbestyrelsen for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion virkede bestyrelsesmedlem Søren Bonde mere glad for tilslutningen fra Danske Svineproducenter, end han er ked af modstanden blandt avlere og opformeringsfolk.
- Vi er utroligt glade for, at vi har fået opbakning fra landsforeningen. For det er godt for den samlede branche. Jeg har selv kaldt landsforeningen for en vagthund i hasebenene. Så når de nu også siger, at det her vil være godt for dansk svineproduktion, så betyder det en hel del, siger Søren Bonde, som ejer Kustrup Margaard ved Middelfart.


Læs også