Danish Crown og jobcenter melder om frugtbart samarbejde

Et samarbejde mellem Jobcenter Frederikshavn og Danish Crown i Sæby går rigtig godt. Slagteriet, der har behov for flere medarbejdere, har med ansættelsen af 47 ledige gjort et stort indhug i den ufaglærte ledighed i Frederikshavn Kommune.

Der var stor interesse, da Danish Crown offentliggjorde, at de for at opfylde efterspørgslen på dansk svinekød ville slagte flere grise på slagteriet i Sæby. Danish Crown skulle i første omgang finde 52 nye medarbejdere og indledte derfor et samarbejde med Jobcenter Frederikshavn, som skulle stå for rekrutteringsprocessen og finde ledige med de rette kompetencer. Jobcenteret har fundet de 47 i Frederikshavn Kommune og resten i de omkringliggende kommuner.

I alt er 26 fra kontanthjælp, 11 fra dagpenge og 10 fra gruppen på integrationsydelse blevet selvforsørgende. Og der kan blive plads til endnu flere på sigt, lyder det fra Danish Crown i et nyhedsbrev.

- Der er løbende grundlag for, at vi skal supplere medarbejderstaben. Vi vil som virksomhed meget gerne deltage i at give ufaglærte en ny mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet gennem forløb i de forskellige produktionslinjer, siger Leif Brøndum Nielsen, fabrikschef på Danish Crown i Sæby.

Fredag holder Danish Crown yderligere samtaler for at ansætte endnu 14 medarbejdere.  Sideløbende er Jobcenter Frederikshavn i gang med at finde ledige til et nyt hold på omkring 30, der skal begynde senere på året.

Læs også