Risikoen ved pesticider i mad svarer til at drikke et glas rødvin hvert syvende år
Og faktisk er risikoen endnu lavere ved danske fødevarer, da danske landmænd sprøjter mindre og med lavere doser end udenlandske landmænd, konkluderer en ny undersøgelse.
Ny forskning fra blandt andet Københavns Universitet viser, at med en typisk dansk kost indtager en voksen dansker kun 16 procent af den grænseværdimængde, der sættes i forbindelse med Miljøstyrelsens godkendelse af sprøjtemidler herhjemme.
Grænseværdien betegnes som mængden, der er dagligt acceptabelt og sikkert at indtage – af eventuelle rester af sprøjtemidler – og sættes ultra-lavt for en sikkerheds skyld.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her