Bliv klogere på handelsstrategier

Centrovice inviterer til informationsmøde torsdag den 4. maj.

- Der er meget på spil, når man handler med råvarer. Både prisudsvingene og mængderne, der bliver handlet, er blevet større med tiden, og det betyder, at de økonomiske konsekvenser af en dårlig handel også er blevet større. Derfor er det vigtigt at have fokus på risikostyring, og det gør man blandt andet med en handelsstrategi med klare retningslinjer for køb og salg af råvarer. En handelsstrategi garanterer ikke, at man altid vil ramme bund eller top, men over tid får man en pris, der vil ligge betydeligt bedre end den gennemsnitlige pris. Og det giver ro i både økonomien og maven, siger økonomikonsulent hos Centrovice, Dennis Andreasen, forud for et informationsmøde om handelsstrategier den 4. maj om aftenen, fra klokken 19 til 21.30.

På mødet, som henvender sig til både ejere og driftsledere, vil landmand Per Brems fra Bakkegaarden og driftsleder ved Trinity Hall Farm, Anders Holm Rasmussen, blandt andet fortælle om, hvordan de bruger strategien i hverdagen, og hvilke fordele og udfordringer de oplever ved at have en handelsstrategi.

Planteavlskonsulent Kirsten Larsen stiller efterfølgende skarpt på forskellige afregningsmodeller samt indkøb af blandt andet kemi.

Salg af afgrøder er den største og vigtigste post - hvor firmaernes høstbetingelser ofte ligger til grund for afregningen – men hvad står der egentlig i betingelserne, kan de forhandles, og hvad betyder det for din avl? I forhold til indkøb gives der eksempler på, at »forhandling er bedre end tillid« i forbindelse med indkøb af planteværn.

Endelig viser økonomikonsulent Dennis Andreasen fra Centrovice og John Jensen, analytiker ved AgroMarkets, deltagerne, hvad en handelsstrategi indeholder, hvilke mekanismer den bygger på, og hvad effekten af den er. Der vil blandt andet blive præsenteret risikobetragtninger for både planteavlere, kvægbrugere og svineproducenter.

Mødet er gratis, men tilmelding er nødvendig senest den 28. april på www.centrovice.dk eller telefon.

Læs også