Marked på en lørdag

Det kedelige vejr holdt ikke folk hjemme fra påskens auktion i Brørup, hvor 65 dyr var under hammeren

Fredag efter fredag holdes der auktion og marked i Brørup, men ikke i påsken. Her åbner Husdyrauktionen om lørdagen i stedet for langfredag, og det trækker hvert år mange gæster.

- Vejret taget i betragtning var der overraskende mange gæster. Markedsgæster lader sig tilsyneladende ikke slå ud af vejret, lød det efterfølgende fra formanden, Jørgen Bruun.

Det var ikke just forårsvejr, men en lørdag med lave temperaturer og regnbyger, og det kunne mærkes på markedsområdet.

- Kræmmermarkedet var præget af det kølige og regnfulde vejr, så antallet af stadepladser var på det jævne eller middel niveau, noterer Jørgen Bruun.

Markedsrestaurationen var til gengæld fyldt til bristepunktet hele formiddagen og hen over middag, men her var temperaturen og vejret også en anden.

65 kreaturer var under hammeren ved auktionen, hvor der ikke alene var landmænd og kreaturhandlere ved ringside. Også mange af påskegæsterne overværede auktionen, hvor der var flest kvier af kødkvægsracen på auktion.

- Græsvæksten lader vente på sig, men vi forventer en del ammekøer med kalv de næste par uger, vurderer Husdyrauktionens formand, Jørgen Bruun.

Ud over påsken er der i øvrigt endnu en enkelt lørdag mere, hvor der er mulighed for at komme til marked og auktion – lørdag efter bededag.

Læs også