Danish Agro og Vestjyllands Andel køber grovvareaktiviteter i Finland

Danish Agro og Vestjyllands Andel har via sit finske datterselskab Hankkija Oy netop indgået aftale om at overtage grovvareaktiviteterne i det finske selskab Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa (Eepee) pr. 1. januar 2018. Eepee, der har base for sine aktiviteter i den vestlige del af Finland, har et allerede integreret samarbejde med Hankkija omkring deres grovvareaktiviteter. 

- Eepee og Hankkija har i dag et stærkt samarbejde, og vi er derfor glade for, at vi blev enige med dem om et opkøb. Eepee er en meget stærk regional spiller, der er placeret i et af de bedste landbrugsområder. Vi er sikre på, at vi med denne akkvisition kan være med til at udvide produktsortiment og serviceydelser til landmændene i dette område., siger koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, og fortsætter: 

- Hidtil har Eepee stået for håndtering af de traditionelle grovvarer såsom køb af korn, salg af gødning, planteværn, såsæd, m.v., mens Hankkija i samme område har solgt traktorer, mejetærskere, reservedele og foderblandinger. Tingene kan nu samkøres i et selskab med en organisation og mange synergier kan opnås, siger han 

- Vi er overbeviste om, at opkøbet vil være med til at styrke ikke bare Hankkijas, men også den samlede koncerns konkurrencekraft, som vil være til gavn for hele gruppen og vores ejere. Vi ser frem til at byde Eepees medarbejdere velkommen i Hankkija, slutter Junker. 

Eepee omsætter årligt for ca. 600 millioner kroner og har 11 afdelinger. Med opkøbet er Hankkija nu repræsenteret med detail grovvarehandel i hele Finland. 

Købsaftalen afventer endelig godkendelse hos de finske konkurrencemyndigheder.

Læs også