Hvor ligger landets bedste mejeriafdelinger?

Et større fokus på mejeriprodukter som proteinkilde er en af årsagerne til Landbrug & Fødevarers Mejeripris, der uddeles til landets bedste mejeriafdeling. Prisen gives både til discountkæder og til supermarkeder.

Mejeriprodukter er en vigtig proteinkilde. Blandt andet derfor uddeler Landbrug & Fødevarer en pris til landets bedste mejeriafdelinger.

Vickie Enné Ryge, der er jurymedlem og ansvarlig for Mejeriprisen hos Landbrug & Fødevarer, siger:

- Vi oplever et stigende fokus på mejerikategorien i det hele taget og som produkter, der spiller ind i alle hoved- og mellemåltider fordelt på hele dagen og alle ugedage.

Vickie Enné Ryge glæder sig over det stærke felt blandt de nominerede; det er nogle butikker, der virkelig har formået at sætte kategorien i spil:

- Vi har set et stort engagement hos butikkerne i forhold til oprindelse og friskhed. Den danske oprindelse er afgørende for kunderne, og mejeriafdelingens friskhed er vigtig som signalværdi, fordi det vidner om butikkens holdning til friskhed – også i forhold til andre kategorier, siger hun.

Dagligvarekæderne har også stort fokus på madspild og sælger nu stort set alle mejeriprodukter til nedsat pris, når sidste holdbarhedsdato nærmer sig.

Økologi og faglighed

- Der er også fortsat stort fokus på økologi. Også i de butikker i de geografiske egne af Danmark, der typisk ikke er at finde på det økologiske landkort. Vi kan se, at de støt og roligt øger sortimentet af økologiske mejeri- og osteprodukter, siger Vickie Enné Ryge.

- Dagligvarekæderne har også fået øjnene op for værdien af uddannet personale i mejeriafdelingen. De ved godt, at mejeri-kategorien ikke kun handler om et spændende sortiment, men også om at have medarbejdere, der kan guide og inspirere kunderne, fx ved smagsprøver og gode sam-eksponeringer, siger Vickie Enné Ryge.

De nominerede i kategorien ’Discountkæder’ er:

Lidl, Thisted
Mejeriansvarlig Christina Schmidt

Rema1000, Allerød
Mejeriansvarlig Ian Dalsgaard

Netto, Nørrebrogade, København N
Mejeriansvarlig Lina Nilsson Thomsen

De nominerede i kategorien ’Supermarkeder’ er:

MENY Hørsholm
Mejeriansvarlig Allan Freese

Bilka One Stop, Fields, København S
Mejeriansvarlig Maria Bonde

Læs også