Ejendomsmægler gav finansminister gode råd

Ejendomsmægler Ib Bjerregaard var i går inviteret med til et arrangement med finansminister Kristian Jensen, hvor han kom med sine bud på, hvordan generationsskifteproblematikken kan håndteres.

Agriteam Viborg/Aars Aps ejendomsmæglerfirmaet Ib Bjerregaard deltog i går i et arrangement hos mælkeproducent Kaj Møller Kristensen i Nørager.

Ejendomsmægler Ib Bjerregaard var inviteret til en drøftelse af de udfordringer, der er, når et landbrug skal generationsskiftes.

Kaj Møller Kristensen har haft sin ejendom til salg i flere år. En periode, hvor det havde været mange fremvisninger – også for unge, der dog alle måtte takke nej på grund af udfordringer med finansieringen, fortalte han.

 Forslog flere tiltag

Ib Bjerregaard foreslog, at ministeren kunne se på flere tiltag. Dels forbedre opsparingsmulighederne, så de unge kan opspare ubegrænset til senere etablering mod, at opsparingen bliver straksafskrevet ved investering i bygninger ved etablering.

Dels se på beskatningen, når den sælgende landmand ønsker at medfinansiere den unge landmands køb af ejendom.

Endelig foreslog han, at man ser på omkostningerne ved optagelse af de etablerings- og vækstlån, der i dag kan hjælpe, når unge skal nyetablere sig.

Efter debat og staldvandring var der nymalket og afkølet komælk fra ejendommens røde køer, og endelig var der en snak mellem finansministeren og lokale Venstre-medlemmer.

Det var Venstre i Nørager, der stod bag arrangementet.

 

Læs også