DLG forøger sin energiforretning i Tyskland med 1 mia. kr.

DLG’s datterselskab, Team AG, ekspanderer i Nordtyskland med købet af to olieforretninger i vækst og varemærket Oilfino. Købet øger omsætningen i Teams energiforretning med over 1 mia. kr.

DLG-koncernen styrker sin position på det tyske energimarked med opkøbet af to veletablerede olieforretninger, Egon von Haw og Carl Harms Mineralöle. Overtagelsen sker gennem datterselskabet Team AG, der er blandt Tysklands fem største energidistributører og i 2016 omsatte for 11,4 mia. kr.

Købet mere end fordobler Teams forretning inden for smøreolie og øger selskabets omsætning med over 1 mia. kr. Team overtager desuden varemærket Oilfino, der særligt i landbruget er kendt for at levere kvalitetsprodukter til traktorer og biogasanlæg.

Teams overtagelse af Egon von Haw og Carl Harms Mineralöle er en del af en ekspansionsstrategi, der skal styrke Teams dækning i Nordtyskland. Begge selskaber har vist stabil vækst i de seneste år og passer geografisk og markedsmæssigt perfekt ind i Team, der med et overskud sidste år på 218 mio. kr. før skat er DLG-koncernens mest lønsomme datterselskab.

”Overtagelsen af de to virksomheder er strategisk vigtig. Det er en unik mulighed for at styrke Teams smøreolieforretning og overtage vigtige og meget loyale kunder til selskabernes private label-produkter,” siger Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen.

”Ifølge vores koncernstrategi ’DLG Leading the Way 2021’ skal forretningsområdet Service & Energi levere 20% af indtjeningsvæksten i de næste fem år, og Team skal stå for en stor del af dette. Denne investering passer perfekt til strategien, og vi har store forventninger til den,” siger Lars Sørensen.

Læs også