Fællesdyrskuet tror på stor succes

Masser af maskiner og teknik på dette års skue i Aabenraa, ligesom nye udstillere er klar med malkekvæg og kødkvæg– skuet tiltrækker udstillere fra andre dele af Danmark.

Når Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa åbner for publikum på fredag 2. juni og igen lørdag 3. juni, ventes mange gæster på pladsen.

Skuets tovholder, Erik Nissen, kan glæde sig over, den store tekniske udstilling bliver fyldt helt op igen i år, og hvis vejret i dyrskuedagene ellers arter sig vel, forventes der mange besøgende.  Og de kan opleve 180 udstillere på dyrskuepladsen – heraf både kendte, men også helt nye udstillere.

-  Der har været rift om at blive en del af den tekniske udstilling her på skuet, og jeg glæder mig da over, at mange udstillere allerede sidste år reserverede en stand for at komme igen, siger Erik Nissen.

Dyrskuepladsen ligger forholdsvis centralt i Aabenraa og omkranset af bl.a. høje træer, og udover teknik bydes der på en god udstilling af dyr.

To nye udstillere af malkekvæg har meldt sig på banen i år. Det er Gram Gods samt Carsten Worm, Ribe. Også udstillingen af kødkvæg og heste og øvrige dyr bliver af et pænt omfang, og dermed er der masser af oplevelser at hente for gæsterne.

Også på dyreudstillersiden er man generelt rigtig godt med i år, hvor 340 dyr er tilmeldt skuet, der sidste år led under langt færre malkekøer end normalt på grund af karambolage med prøveudtagningsdatoer for kvæg.

Erik Nissen siger, at Det sønderjyske Fællesdyrskue er blevet en god tilbagevendende begivenhed, som mange sønderjyder har plottet ind i kalenderen mange måneder i forvejen.

-  Gennem årene har der været talt om, at dyrskuernes dage er talte. Men skuet her i Aabenraa har fastholdt en stor faglighed og en stor tilstrømning af trofaste gæster, og det betyder, at udstillere fra andre dele af landet søger herned, siger Erik Nissen.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue plejer at kunne trække godt 20.000 gæster til dyrskuepladsen i Aabenraa – et besøgstal der også håbes på igen i år – og gerne endnu flere.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue skydes i gang på fredag kl. 9.00. Miljø- og fødevareminister Esben lunde Larsen står for middagens officielle dyrskuetale kl. 12.30. Som noget nyt i år vil der kl. 12.00 være en officiel åbningsceremoni ved dyrskueringen på pladsen.

Læs også