Landkommuner topper i antallet af tomme huse

Tomme huse på landet er langt fra noget særsyn i landkommunerne, hvor antallet er steget markant på få år.

Mange landkommuner og landdistrikter generelt skæmmes ad et stigende antal forladte, tomme og forsømte huse. I eksempelvis Tønder Kommune står hvert 10. hus tomt, og kan være i farezonen for at ende som et permanent tomt og forladt hus. Og i andre landområder i Danmark står op mod hvert fjerde hus tomt.

På 15 år er antallet af tomme huse på landet således vokset med 50 procent. Tallene stammer fra en nyligt offentliggjort rapport fra Det Nationale Institut for Kommuner og Regioners Analyse og Forskning.

Mange landkommuner kæmper med den generelle samfundsudvikling, hvor folk søger mod de større byer, hvor der til gengæld er kamp om boligerne, og hvor priser og byggeaktivitet kører på fuld kraft.

 En udvikling der gør, at der ikke er købere til husene i de mange landdistrikter og landkommuner, hvor man til gengæld har store problemer med usælgelige huse, der ofte bare står og forfalder.

I flere landkommuner har man allerede revet mange tomme og forladte huse ned. Og man er klar til at rive flere ned de kommende år.

Læs også