Ost lavet på skue-mælk

Mælken til den røgeost, der bliver serveret på Det Fynske Dyrskue, leveres af de malkekøer, som er udstillet på skuet.

Når kokken og professoren, alias Klavs Styrbæk og Ole G. Mouritsen, optræder på Det Fynske Dyrskue og blandt andet tilbereder en røgeost, vil osten blive tilberedt af mælk, der er hentet kun 50 meter derfra, nemlig fra de malkekøer, som er udstillet på dyrskuet.

Og når røgeosten skal røges, sker det på et bål, der er lavet af blandt andet kokasser, som selvfølgelig også er meget lokale, nemlig fra dyrskuets egne køer. På Det Fynske Dyrskue er der bogstavelig talt ikke langt »fra jord til bord«.

Smagsskole

Ud over deres optræden med røgeoste inviterer kokken & professoren også på smagsskole, hvor dyrskuets gæster kan tilberede »Dyrskue-lægens natmad«, »Dyrskue-smør«, »Squash stegt som fiskefilet« og »Grøn sol over dyrskuet«.

Klavs Styrbæk, som i mange år drev Restaurant Kvægtorvet i Odense og de seneste par år har stået bag det gastronomiske koncept »Styrbæks« med gourmetrestaurant, kokkekurser og teambuilding, indtager Fødevaremarkedets scene lørdag og søndag.

Her vil han sammen med professor fra Syddansk Universitet, Ole G. Mouritsen, som blandt andet står bag det landsdækkende, tværfaglige forsknings- og formidlingsprojekt »Smag For Livet«, som tager dyrskue-gæsterne med på en rejse i forskellige smagsoplevelser – også smagen af Dyrskue. 

Læs også