Stor succes med sikkerheds eftermiddag på Landbrugsskolen Sjælland.

Over 100 elever og arbejdsgivere til meget spændende og indholdsrig eftermiddag på Landbrugsskolen Sjælland i Høng.

Tirsdag d. 13. juni afholdt LandboUngdom, Vkst og Landbrugsskolen Sjælland i samarbejde en forrygende sikkerhedseftermiddag med over 100 deltagere. 

Det var både landbrugsskolens grundforløbs elever samt arbejdsgivere og deres elever, der fik en meget udbytterig eftermiddag hvor der var fokus på Sikkerhed i landbruget. 

De 3 parter havde samlet mange kompetente indlægs-holdere til dagen, her kan nævnes Sikkerhedsbussen fra Seges og deres arbejdsmiljøkonsulenter Christina Edstrand og Marianne Norup, 3M med alt deres sikkerhedsudstyr, arbejdstilsynet, og ikke mindst 3 rigtig gode indlægsholdere som fortalte om deres oplevelser med arbejdsulykker og hvordan de i hverdagen har meget fokus på arbejdssikker heden på deres arbejdsplads eller ejendom. 

Der var også praktiske indslag var Hovedtemaet var ” Så sid dog ordentligt ” hvor alle fik mulighed for at prøve hvordan og hvilke indstillingsmuligheder der er i et traktorsæde, der var stillet til rådighed af forhandler Rasmus Degn i Løve. Der var orientering om lette øvelser når man lige var ude af traktoren så man kan strække igennem og meget andet. Man kunne se på og prøve sikkerhedsudstyr i alle mulige varianter, og ligeledes høre om sikkerheden og psykisk arbejdsmiljø i dagligdagen.

Der var rigtig mange spørgsmål til de 3 tema emnesteder og mange fik en rigtig god snak om sikkerhed i daglig dagen. Deltagerne var enige om at det der skal følges op på succesen så der kommer det fokus på sikkerheden som der bør være. LandboUngdom har et ønske om at alle kommer helt og sikkert hjem fra arbejdet og derfor håber vi at kunne gentage succesen så endnu flere arbejdsgivere og ansatte får mulighed for at lære det sidste nye på sikkerhed.

Læs også