Rejsegilde på nyt stort øko-biogasanlæg ved Brande

Forleden var der rejsegilde på det økologiske biogasanlæg ved Brande, som Nature Energy Månsson ved Brande er ved at opføre.

Forleden kunne der fejres rejsegilde på biogasanlægget Nature Energy Månsson ved Brande, som etableres i samarbejde mellem energikoncernen Nature Energy og Axel Månsson, der står bag et af landets største frilandsgartnerier med økologisk produktion.

Om få uger køres den første gylle på anlægget, så anlægget til oktober kan være i fuld drift og sikre ikke bare grøn gas til 3.600 husstande men også vigtig økologisk gødning til bl.a. Axel Månssons grønsagsproduktion på den anden side af vejen. Anlægget bygges af Hans Jørgensen & Søn.

Etableringen af Axel Månsson og Nature Energys økologiske biogasanlæg i Brande forløber planmæssigt.
De seneste uger har de mange bygningsdele rejst sig over terrænet, og forleden kunne byggeriet fejres ved et traditionelt rejsegilde på anlægget.

Bygherrerne fulgte sammen med hovedentreprenør Hans Jørgensen og Søn og borgmester i Ikast-Brande Kommune, Carsten Kissmeyer, byggeriet på vej fra talerstolen, og der var linet op med økologiske øl og pølser – selv kransen havde fået lidt øko-grønt fra de omkringliggende marker med til tops.

Nature Energy har de seneste år etableret fire biogasanlæg. Når anlægget i Brande står færdigt, bliver det landets første og største økologiske anlæg med tilslutning til naturgasnettet. 150.000 ton husdyrgødning, økologisk kløvergræs og grønsagsrester vil dermed blive omdannet til ca. 6 mio. m3 biogas til det landsdækkende naturgasnet samt næringsrig gødning til økologisk dyrkede marker.
 

Læs også