Ny portal formidler ubrugte tilskudskroner

Millioner af kroner, der kunne gavne dansk landbrug, ligger ubrugte hen. Det vil Byggeri & Teknik I/S i Herning ændre på med en portal, der skal skabe kontakt mellem landmænd, der har fået tilskud ‐ men ikke skal eller kan bruge dem – og landmænd, der kan bruge pengene til at udvikle dansk landbrug.


I dag åbner en ny portalen, som vil skabe kontakt mellem landmænd, der har fået tilskud – men ikke skal bruge pengene alligevel, og landmænd, som kan bruge pengene nu.
Formålet med portalen, der lanceres i dag, er at formidle ubrugte tilskudskroner fra de senere års ordninger omkring miljøteknologi‐ og modernisering, samt støtte til økologi‐investering.

‐ Vi vil hjælpe med til at få de mange tilskudskroner ud at arbejde i erhvervet, så hurtig som muligt. Alternativet er nemlig i mange tilfælde, at pengene går tilbage til EU og statskassen, hvis en tilsagnshaver ikke kan udnytte dem, siger chefrådgiver Flemming Hedegaard fra Bygge & Teknik I/S.

Fra på mandag kan landmænd tilmelde sig på www.tilskudioverskud.dk. Her kan de enten søge- eller overdrage tilskud.

Der er givet rigtigt mange tilsagn om tilskud til landbruget de seneste år ‐ faktisk op i mod 850 millioner kroner er der givet tilsagn om fra 2015‐2017, men mange af disse penge bliver af forskellig grund desværre ikke udnyttet.

Læs også