Vejrup Andels Grovvareforening udvider kapaciteten

Vejrup Andels Grovvareforsyning havde inviteret medlemmer og samarbejdspartnere til indvielse af et helt nyt kornlager ved fabrikken i Roust. Der kom mere end 300 gæster, som tog de 104 trin op på siloernes top og nød udsigten til medlemmernes marker.

Vejrup Andels Grovvareforening A.m.b.a. (VAG) er en selvstændig andelsgrovvareforening med en årsomsætning på ca. 200 mio kr. Foreningen har 190 medlemmer, men der er samhandel med mange kunder udenfor medlemskredsen. Vejrup Andels Grovvareforening blev grundlagt i 1905 og har i generationer drevet forretning med adresse i midten af Vejrup. VAG overtog pr. 01.10.11 foderfabrikken i Roust, og i 2015 etablerede man et eksternt kornlager i Vejrup og nu indvies så endnu et modtage/lageranlæg til korn. Herefter er den samlede kapacitet på ca. 33.000 ton. 

Forretningsfører Mogens Skovbo Hansen kom til Vejrup Andel for ca. 13 år siden. Da var omsætningen 22 mio. Nu runder den 200 mio. Han tilskriver udviklingen en kombination af loyale medlemmer, godt købmandskab, fornuft, dygtige medarbejdere og lidt held. Med held, mener han blandt andet, købet af foderfabrikken i Roust, som i 2011 blev en del af foreningens aktiver. Samtidigt mener han, at VAG har opnået en unik position som en lokal foderstofforretning, der har tilstrækkelig volumen og størrelse til at sikre medlemmer/kunder konkurrencedygtige priser, men ikke er større end de kender kunderne! - Vi sætter stor pris på vores lokale samvær og sikre kunderne professionel rådgivning og service uanset størrelse. Alle har krav på at blive behandlet godt, fortæller Mogens Skovbo Hansen. 

Tradition for at købe korn

Vejrup Andel har tradition for at indveje meget korn fra egne medlemmer og eksterne kunder. Fair priser og reel behandling af kunderne rygtes hurtigt og efterhånden modtages korn og andre salgsafgrøder fra et stort område. - Det er ikke nogen guldgrube at handle med korn, mener forretningsfører Mogens Skovbo Hansen, - men hvis vi er oppe på mærkerne og følger godt med i markedsudviklingerne, kan vi både give landmændene en fair pris og undlade alle mulige krumspring med fradrag osv. og alligevel tjene lidt til foreningen.

Med det nye anlæg til 10.500 tons korn råder VAG nu over lagerkapacitet til 30.000 tons. Det nye anlæg er centreret omkring 3 store stålsiloer, hvoraf den ene skal fyldes med hvede og de 2 andre med byg. 

Mogens Skovbo Hansen er sikker på den nye investering er fornuftig. - Vi er traditionelt meget konservative i vores budgetter, afskrivninger og regnskaber, så når vi investerer så stort som her, er det efter meget grundige analyser og forarbejder, afslutter han.

Læs også