Ny minkrådgivning samler produktion og økonomi

Det nye samarbejde LN MinkRådgivning kobler de danske minkproducenters økonomiske resultater med produktionsdata i en helt ny minkrådgivning, som har til formål at spotte yderligere økonomiske potentialer og koble hardcore produktionsrådgivning med de økonomiske nøgletal.

Det er de to virksomheder LandboNord og Skovbjerg Animal Welfare, som introducerer et nyt samarbejde, som kombinerer økonomiske nøgletal og produktionsdata med fagligt knowhow, så avlerne på de enkelte bedrifter kan få et præcist indblik i, hvordan det går i produktionen – og hvilket økonomisk potentiale der ligger i at udvikle bedriften på flere områder.

Det er første gang i Danmark, at danske minkavlere kan få samlet en omfattende tværfaglige rådgivning af bedriften i ét, lyder det fra LandboNord.

Samarbejdet hedder LN MinkRådgivning.

Målrettet rådgivning

Skovbjerg Animal Welfare har i flere år været pionerer i rådgivning og i indsamlingen af data i produktionen.

- Samarbejdet med Skovbjerg Animal Welfare betyder, at vi nu kan tilbyde pelsdyravlerne en mere målrettet og fokuseret rådgivning, både i det daglige, men også på den lange bane. Med et omfattende datagrundlag kan vi i LN MinkRådgivning nu lave E-Kontrol Mink og rådgive på et fagligt endnu stærkere grundlag, end nogen tidligere har været i stand til. Det vil tillige styrke avleren både hvad angår årsrapporten, men også i budgetlægningen. Denne optimering og styrket rådgivning er yderst relevant, især som markedssituationen er i øjeblikket, siger virksomhedsrådgiver i LandboNord, Kennet Rønfeldt.

Digitalt værktøj kommer til sin ret

Margit Skovbjerg repræsenterer Skovbjerg Animal Welfare i samarbejdet, og hun står bag udviklingen af farmmanagement-appen FARMlog Mink. Appen har på rekordtid vist sig at være et effektivt værktøj i produktionen, og med etablering af LN MinkRådgivning, og E-Kontrol Mink kommer data endnu bedre i anvendelse, vurderer hun.

- Moderne farme er komplicerede virksomheder med et stort og alsidigt behov for rådgivning. Men fælles for dem alle er, at de har brug for en helhedsrådgivning, hvor vi sammentænker optimal produktion, dyrevelfærd, driftsøkonomi og skatterådgivning. Med udgangspunkt i FARMlog Mink vil vi levere et datamateriale, som giver både solide og målbare resultater til dem, der ønsker det, siger direktør i Skovbjerg Animal Welfare, Margit Skovbjer

Læs også