Gourmet-olie fra Eskelund

Peter Lerche-Simonsen har en dagligdag som en af landets største svineproducenter på Eskelund på Vestfyn. Dertil kommer, at han har en nicheproduktion af bæredygtig koldpresset gourmet-rapsolie.

Foruden at være en af landets største svineproducenter har Peter Lerche-Simonsen, der er fjerde generation og medejer af Eskelund, i mange år været innovativ planteavler, blandt andet med en mere traditionel gul raps, som blev solgt til markedet til videreforarbejdning til rapsolie.

- Jeg har i lang tid været interesseret i at have en produktion, som jeg kunne følge gå direkte fra jord til bord med en bæredygtig koldpresset rapsolie, fortæller Peter Lerche-Simonsen.

Hans ønske er selv at stå for produktets smag og anvendelse. Det skulle være en koldpresset olie af raps, som gennem en langsom proces på 120 dage forædles. Foreløbig er det blevet til, at rapsmarkerne omkring Eskelund i et par år har leveret rapsfrø til »Gourmet Olie No. 1«.

- Den skånsomme behandling giver i modsætning til traditionel rapsolieproduktion en mild og rund smag, der gør den særdeles velegnet til marinader, stegning og bagning. Vi har her at gøre med en olie, der lægger sig tæt op ad de bedste og dyreste olivenolier både, hvad angår smag, konsistens og stegesikkerhed, siger Peter Lerche-Simonsen.

Læs mere om rapsolien fra Eskelund i næste uges LandbrugFyn.

Læs også