Skal lige finjustere ploven før EM for vendeplove i Schweiz

EM for vendeplove afholdes i år i Schweiz og Danmark sender et stærkt team afsted.

Om 14 dage sender vi vores traktorer og plove til Schweiz med en lastbil, og indtil da træner vi på en mark, der lige er høstet vinterbyg på, fortæller 26-årige Kristian Østergaard, Nykøbing Mors, der skal med til EM for anden gang. 

Der er gået næsten 10 måneder, siden Kristian kvalificerede sig til EM ved DM, og han har ikke pløjet så meget i mellemtiden. Nu skal han ud og træne, så han kan få finjusteret alle sine indstillinger, og blive klar til at dyste mod de andre deltagere. 

I år består det danske team af pløjer Søren Korsgaard, Holstebro, som er en garvet konkurrencepløjer, pløjer Kristian Østergaard, Nykøbing Mors, og træner Hardy Andersen, Vildbjerg, der har været aktiv pløjer i mange år. 

Kristian fortæller: - I 2016 var jeg med til EM første gang, og her var målet, at jeg ikke blev nummer chok. Det holdt, jeg blev nr. 20 ud af 25 deltagere, så det har givet lyst til at prøve igen og gøre det endnu bedre. Konkurrencen til EM er dog hård, - mange af de andre deltagere har jo pløjet lige siden Kristian blev født, så de har mange flere erfaringer.

Kristian forventer, at han også i år får nye erfaringer med hjem, han kan bruge til at blive dygtigere. 

EM for vendeplove afholdes den 19-20. august i Diessenhofen TG i Schweiz. Pløjerne sender deres traktorer og plove på lastbil til Schweiz og flyver selv derned. De ankommer et par dage før det officielle program, så de har tid til lidt uofficiel træning, før den officielle træning starter. Vi synes, det er godt at få traktor og plov gjort klar, inden vi rigtig skal i gang, det giver en rolig start, siger Kristian med et smil. 

Interessen for pløjning startede for Kristian tilbage i 2009, hvor han blev opfordret til at stille op til det lokale pløjestævne på Mors. Her deltog han med sin fars landbrugsplov, og kvalificerede sig ved regionsmesterskabet til DM. Jeg syntes, at pløjesporten var spændende og lærerig.

Læs også