Vælgermøde på bisonfarm

Centrovice havde i onsdags inviteret lokale kommunalpolitikere til debat om landbruget på stor sydfynsk kvægbedrift. På mandag gentages arrangementet for nordfynske politikere i Morud. Centrovice er arrangør, og håber på, at mange landmænd deltager. Mødet starter klokken 17.00.

Vækst i kommunen, landbruget der skaber arbejdspladser, energiforsyning og livet i lokalsamfundene. Men også større emner som EU-støtte og klimatilpasningen var på dagsordenen, da Centrovice i onsdags havde samlet lokalpolitikere fra Svendborg Kommune til et vælgermøde forud for kommunalvalget.

Det skete i landbrugets egne ramme, hos mælkeproducent Henrik Terkelsen i Bøllemosen ved Gudbjerg, hvor fem politikere duellerede og fik spørgsmål fra en snes fremmødte landmænd og øvrige tilhørere i kantinen ved det store staldanlæg.

På mandag, den 6. november, sættes landbruget igen på dagsordenen ved et nyt tilsvarende vælgermøde. Denne gang foregår det på Ditlevdal Bison Farm ved Morud.

Ligesom i kvægbedriften, indledes der klokken 17.00 med en kort rundvisning inden mødet, som slutter klokken 19.00 med servering af en sandwich. Her vil det være kandidater til det kommende byråd i Nordfyns Kommune, som sidder i panelet. Igen er det Bøje Østerlund, journalist på Effektivt Landbrug, som styrer debatten.

Der er ikke tilmelding, og Centrovice håber, at mange landmænd og øvrige interesserede dukker op til vælgermødet.

Læs reportage fra vælgermøderne i næste udgave af Landbrug Fyn, der fra på fredag kan læses her på hjemmesiden.

Læs også