Grøn fremtid og smarte teknologier

Tyske DLG, der står bag Agritechnica-udstillingen, melder alt udsolgt. Der lanceres over 320 nyheder, og det 40 hektar store udstillingsareal rummer 2.800 udstillere fra 53 lande.

Så tælles der for alvor ned til verdens største landbrugsmaskinudstilling, Agritechnica, der afvikles i dagene 12. til 18. november i Hannover Messecenter, hvor 12. og 13. november er VIP-dage.

Under overskriften »Grøn fremtid og smarte teknologier« sætter Agritechnica-udstillingen fokus på fremtidens produktionsudstyr til produktionslandbrugene, planteavlerne og maskinstationerne samt ikke mindst miljøet.

Tæt på teknologi

Trenden til yderligere automatisering af processer, der er forbundet med intelligente datastyringssystemer til optimering, regulering og styring af maskiner, øget effektivitet, bedre dokumentation, kvalitetssikring og sporbarhed, er de helt store fokusområder på udstillingen i år.

Digitalisering og gennemsigtighed af værdikæden bliver stadig vigtigere for produktionslandbrugene. Cloud-løsninger og big-data er allerede etablerede hjælpemidler, der i dag indgår i både planlægning, produktion og administration.

På Agritechnica får de besøgende mulighed for at komme helt tæt på de nye teknologier, der vil gøre det muligt at producere endnu mere effektivt og med større respekt for ressourcerne.

Fuldt hus

Udstillingen, der arrangeres af DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft), kan i år præsentere over 320 godkendte nyheder. Langt hovedparten af dem indeholder avanceret IT-teknologi, GPS-udstyr og kommunikationsteknologi, der forbinder funktioner og processer. 320 nyheder understreger betydningen af udstillingen, og alene i år har i alt 175 udstillere fra 24 lande registreret nye produkter.

DLG har et uafhængigt ekspertpanel til at vurdere de mange forskellige innovationer og nyheder. Panelet er sammensat af internationale eksperter udpeget af DLG og udstillere, som lancerer en ny proces eller væsentligt forbedrer en arbejdsgang bliver belønnet med enten guld- eller sølvmedalje.

To guldmedaljer og 29 sølvmedaljer uddeles til årets Agritechnica-udstilling.

Læs hele Effektivt Landbrugs Agritechnica-udgave her:

http://www.landbrugnet.dk/Content/NewsPaper/agritechnica/#/1/

Læs også