Staldbesøg om klima, dyrevelfærd og energibesparelser

Økologisk Landsforening og Vesthimmerlands Kommune inviterer på besøg hos økologiske landmænd, der gør en indsats for at gøre deres bedrifter mere klimavenlige.

Kom med på staldbesøg i Vesthimmerland og bliv klogere på, hvordan man kan gøre en indsats, som både tjener klimaet og din bedrift.
To økologiske mælkeproducenter, der i år har fået lavet en klimahandlingsplan gennem Økologisk Landsforenings projekt »Forstærket klimaindsats i økologisk landbrug«, inviterer indenfor til temamøder om klima og management i stalden.


Klima og dyrevelfærd

Fredag den 17. november åbner mælkeproducent Jan Pedersen stalddøren og fortæller hvordan en indsats for klimaet og høj dyrevelfærd hos køer og kalve kan være to sider af samme sag.
Jan har 250 jerseykøer og 290 hektar jord ved Aars.
Klimakonsulent Mette Kronborg fortæller om klimahandlingsplaner, klimaudfordringer og -løsninger på de økologiske bedrifter.
Dagens vært, Jan Pedersen, fortæller, hvad han gør for at mindske klimabelastningen fra bedriften, efter han har fået lavet sin klimahandlingsplan.
Til sidst er der rundtur på bedriften, hvor økologikonsulent med speciale i kvæg, Iben Alber Christiansen, introducerer tiltag på malkekvægsbedrifter, der kan øge dyrevelfærden.


Klima og energibesparelser i mælkeproduktionen

Den 6. december er der besøg ved Torben Myrup, Aars, med 200 DH-køer og 270 hektar jord.
Her vil der blive fortalt hvordan energibesparelser i malkekvægsbedriften kan reducere klimabelastningen, og om der også er penge at spare på en sådan indsats.
Klimakonsulent Mette Kronborg fortæller om klimahandlingsplaner, Torben Myrup fortæller om sit fokus på energioptimering af sin bedrift og om de andre klimatiltag, han har sat i værk efter, han har fået lavet en klimahandlingsplan.
Til sidst går man rundt og ser bedriften, mens leder og energirådgiver Carsten Vejborg, EnergiTjenesten, fortæller om tiltag, der kan spare energi på malkekvægsbedrifter.
Det er gratis at deltage i arrangementerne, men tilmelding nødvendig.
Arrangementerne er led i to projekter, der gennemføres af Økologisk Landsforening med støtte af henholdsvis Fonden for Økologisk Landbrug, Mælkeafgiftsfonden, EU samt Miljø- og Fødevareministeriet

Læs også