Økologisk svineproducent Årets Unge Landmand

Nyskabende, omhyggelig, grundig og innovativ, lød dommernes begrundelse for i går at kåre Thomas Bertram som Årets Unge Landmand 2017.

Den 27-årige økologiske svineproducent fra Nordjylland, Thomas Bertram, modtog i går prisen Årets Unge Landmand på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

- Thomas er en sej jyde, som har formået at skabe noget nyt og som har sat den økologiske måde at passe grise på i et nyt perspektiv. Han er en dygtig, omhyggelig, grundig og innovativ landmand med god fingersnilde, lød dommernes begrundelse blandt andet.

Thomas Bertram har stor succes på sit landbrug med selvdesignede grisehytter med varmelamper og hjul.

I 2017 købte han gården med økologiske grise i Jerslev ved Brønderslev.

Ben i næsen

Udover Thomas Bertram var tre andre finalister med på podiet i Herning. Fælles for alle er, at de har formået at etablere sig som selvstændige i en tid, hvor det er svært for unge landmænd at købe egen gård.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, gav dem følgende ord med på vejen:

- Når jeg så læser om jer: Christian, Tobias, Thomas og Andreas, så bliver jeg beroliget ved, at der stadig findes hårdtarbejdende unge mennesker, der tager ansvar for sig selv og deres familie og fremtid. I er nogle målbevidste unge mennesker, der går benhårdt efter at få tingene til at fungere.

- I er sparsommelige og flittige mennesker, som arbejder for hver en krone og også tager ansvar for hver eneste krone. Og I er eksemplariske unge mennesker, der tager en stribe aktive, velovervejede valg, og på beundringsværdig vis former jeres tilværelse.

I kan også

Thomas Bertram sagde blandt andet:

- Det her er en stor succes for mig, det er så fedt. Og unge landmænd: Der er så mange muligheder i landbruget, grib chancen. Jeg blev selvstændig, det kan I også.

Den innovative unge nordjyde modtog prisen foran knap 800 deltagere på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning. Prisen uddeles af Gjensidige, Landbrugsavisen og Landbrug & Fødevarer.

Læs også