Fjerkræavlere tæller ned til landsudstilling i Herning

Masser af flot fjerkræ vil kunne opleves, når Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl holder Landsudstilling i Herning fra den 8. – 10. december – en landsudstilling, der også tæller andre fugle samt marsvin og kaniner – i alt 4000 dyr udstilles

Når Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl i weekenden den 8. til 10 december slår dørene op til Hal L og K i Messecenter Herning, er det til ikke mindre end vinterens største Fjerkræudstilling på Dansk jord.

Der vil blive vist hele paletten af det ypperste racefjerkræ af høns, dværghøns, gæs, ænder, kalkuner og Duer i alle regnbuens farver, helt fra den mindste lille dværghøne på 500 gr og til de allerstørste Gæs og kalkuner på 15- 20 kg. Der tilmeldt knap 4000 dyr.

Racefjerkræ er mange ting, men i spidsen for det hele ser vi de danske racer som alle betragtes som bevaringsværdige og disse racer er godt beskyttet af Bevaringsudvalget for Danske Husdyrgenetiske Ressourcer, det er et rådgivende udvalg for Miljø- og Fødevareministeriet.

I spidsen for de danske racer er den Brune Danske Landhøne, som vises i stor tal. Der er også de Grå og Grå Brogede Danske Gæs, Danske Ænder i forskellige farver.

Rigtig mange har fået øje på det gode ved at være mere miljørigtige, og går man med en tanke om at have et lille hønsehold for således at, omsætte diverse rester fra husholdningen eller græs og ukrudt fra haven til friske æg, eller selv avle juleanden, så er her en unik mulighed for se og udvælge sig en eller flere hønse eller anderacer.

Og ikke mindst så er der rigtig mange dedikerede fjerkræavlere som man kan spørge til råds om alt vedrørende opdræt og pasning af fjerkræ. Samtidig med Fjerkræudstillingen vil der også være kanin udstilling med 200 dyr udstillet af medlemmer af Foreningen Vestjyske kaniner.

Lørdag og søndag vil der være en Kaninhop konkurrence. Der bliver opstillet en forhindrings bane som til ridebanespringning, bare i mini format, og det er helt utroligt hvad de små dyr kan klare på en sådan bane. Der vil være udstilling af mange marsvin i forskellige farver og pelstyper fra Dansk Marsvineklub.

Herning Fugleforening vil vise voliere med mange forskellige farvestrålende fugle. Jysk Fynsk Kanarieforening kommer med deres små fugle i mange farvestrålende farver og typer. Også hos Kaniner, Marsvin og Fugle vil der være erfarne personer som man kan stille spørgsmål.

Fredag den 8. december kl. 9 – 13 er der åbent med gratis adgang for Skoler og Daginstitutioner, ca. 275 børn og deres pædagoger har på nuværende meldt deres ankomst til udstillingen hvor de i en rugemaskine kan se hvorledes at en kylling kommer ud af ægget, der vil også for skolerne være mulighed for en guidet rundvisning hvis det ønskes, skoler som endnu ikke har tilmeldt sig og gerne vil vide mere kan kontakte Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl.

Fredag den 8. december kl. 14,00 vil der være officiel åbning ved den landskendte Søren Ryge Pedersen. Fredag og lørdag er udstillingen åben fra kl. 9.00.
 

Læs også