LandboUngdom vil skabe bedre trafikkultur

LandboUngdom sætter fokus på trafiksikkerheden

Varde Ølgodegnens LandboUngdom vil slå et slag for bedre og mere sikker kørsel med landbrugsmaskiner på vejene. Det sker med et møde hos TBS Maskinpower i Starup ved Grindsted onsdag den 6. december klokken 19.

En opfriskning af regler og gode manerer vil altid hjælpe til en endnu bedre og mere sikker færdsel i det daglige, mener de i LandboUngdom.

- Vi oplever ofte som unge landmænd den negative stemning, der kan opstå i landbrugets højsæson, når traktorerne med store vogne og maskiner fragtes rundt til markerne. Og kan vi forbedre det image en lille smule, så vil vi gerne være med til det, fastslår formand for Varde–Ølgodegnens LandboUngdom, Kristoffer Høj.

 - Vi har været så heldige at få politiet til at komme ud og fortælle om, hvordan lovgivningen er for landbrugsmaskiner i trafikken. Der er mange rigtig mange faldgruber omkring vægt, størrelse og markeringer med lys, som vi er udfordret på i det daglige. Og det vil vi gerne blive bedre til, siger Kristoffer Høj.

TBS Maskinpower i Starup er medarrangør og virksomheden deltager med en bremsestand og vil lave en demonstration, som skal vise, hvordan man kan øge sikkerheden på vejene med de tunge køretøjer.

Aftenen sluttes af med en rundvisning hos TBS, Mødet er for alle i alle aldre, som vil blive lidt bedre på vejene med de store maskiner. 

Læs også