Større sult efter økologisk oksekød får nu supermarkedskæden Føtex til at kigge mod Østrig.

For efterspørgslen på Ø-mærket oksekød i Føtex er nu så høj, at kæden ikke kan skaffe nok dansk kød. Derfor supplerer man nu med økologisk kød fra Østrig.

- I første omgang er det ikke de store mængder, vi kan få fra Østrig. Men kvaliteten er fin, og det er vigtigt for os at sikre, at ingen går forgæves efter økologisk oksekød i vores butikker, siger salgsdirektør i Føtex Jan Larsen i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det, at det primært drejer sig om filet og steaks fra særlige områder i Østrig, hvor køerne går på græs i de østrigske Alper det meste af året – og om vinteren har adgang fra staldene til et udendørs areal.

Jan Larsen påpeger, at reglerne for økologi i Østrig er ligesom de danske, hvilket er et vigtigt parameter for slagterafdelingen:

- Vi har en klar holdning til kvalitet, og det gælder også på økologi. Det østrigske kød lever fuldt ud op til det danske, og derfor har vi købt det hjem i håb om, at kunderne vil synes om det.