Mejeri åbner nyt center for ost

Troldhede Mejeri ved Herning åbner nu et område, hvor man vil lave håndlavede skimmeloste

Troldhede Mejeri sydvest for Herning åbner nu et nyt såkaldt refinement center.

Centret er et særligt område dedikeret til håndlavede Arla Unika skimmeloste, hvor metoder som røg, aske og dehydrering af skimmelostene bruges, så smagen koncentreres.

Refinement centret, hvor Unika-produktionen foregår, er del af det eksisterende mejeri. Her har små lagre med ostekar omdannet de gamle lokaler til et innovativt ostelaboratorium, der sætter ny smag og formel på fremtidens skimmelost.

Målet er at producere mellem 90.000-100.000 Unika-oste i 2016.

Resten af produktionen består af Rosenborg, Castello og Høng varianter. Her er målet at producere 10.000 ton i 2020, hvoraf 85 procent går til eksport, lyder det i en pressemeddelelse.

Læs også