Svineprisen stiger igen
Danish Crown oplever stigende priser på det europæiske marked for svinekød
For ifølge slagterigiganten er nemlig forårsfornemmelser på det europæiske kødmarked, hvor priserne er let stigende.
- Der er et forholdsvis lavt udbud af levende svin på det nordeuropæiske marked generelt og specielt i Tyskland. Det giver helt naturligt et lavere udbud af kød, så selv om efterspørgslen faktisk er på et uforandret og ret lavt niveau, så kan vi mærke at ”sulten” begynder at melde sig hos indkøberne rundt om i Europa, siger underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling Søren Tinggaard i torsdagens markedsberetning.
Heri fremgår det også, at det lave udbud giver plads til
løbende prisforbedringer på specielt skinker, forender og bove. Salget til det
britiske marked af kamme og backs sker også til let stigende priser, mens
efterspørgslen på nakker og mørbrad fortsat er afdæmpet.
- Både nakker og mørbrad er produkter, der gør sig rigtigt godt på grillen, men
selv om vinteren har været mild over det meste af Europa, så kan der nemt gå
nogle uger endnu, før vi ser en stigende efterspørgsel på netop de to
delstykker, lyder det fra Søren Tinggaard.