I 2013 blev der eksporteret økologi for godt 1,5
milliarder kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Og hos Landbrug & Fødevarer (L&F) hæfter man sig
ved, at eksporten af økologi dermed er fordoblet siden 2009.
- Det er en rigtig god nyhed for alle danske økologer,
og det viser, at vores hårde arbejde med at komme mere ind på det
internationale marked er begyndt at bære frugt. Vi har i Landbrug &
Fødevarer et mål om at eksporten skal stige med 10 procent om året, og det har
vi mere end nået i år, siger økologichef i L&F Kirsten Lund Jensen i
en pressemeddelelse.
Hun henviser til, at øko-eksporten i 2013 bød på en
stigning på 31 procent siden 2012.
Populære kød- og mejeriprodukter
Det er økologisk kød og mejeriprodukter, der driver
størstedelen af eksporten.
- Friland leverede i sidste uge et særdeles flot
årsregnskab for 2013-2014 og kunne melde om en stigning i eksporten af
økologisk svinekød på 16 procent. Det på et tidspunkt, hvor især det europæiske
marked er ramt af faldene priser, så jeg ser positivt på fremtiden, lyder det
fra Kirsten Lund Jensen, der fortsætter:
- Jeg ved at Friland arbejder hårdt på at få banket
døren ind til endnu flere udenlandske markeder, især med fokus på Kina. Også
Arla har fokus på at få solgt økologisk mælk til Kina. Allerede nu eksporterer
vi for 91 millioner kroner til Asien.
Lige nu er Tyskland ifølge L&F dog det suverænt
største marked for økologisk mælk, og Frankrig er det for økologisk svinekød,
men andre europæiske markeder som Sverige og Holland ser lovende ud for
fremtidens eksport, ud over de asiatiske markeder.