Øko-eksport er fordoblet på fire år

Bare fra 2012 til 2013 steg den økologiske eksport med 31 procent

I 2013 blev der eksporteret økologi for godt 1,5 milliarder kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Og hos Landbrug & Fødevarer (L&F) hæfter man sig ved, at eksporten af økologi dermed er fordoblet siden 2009.

- Det er en rigtig god nyhed for alle danske økologer, og det viser, at vores hårde arbejde med at komme mere ind på det internationale marked er begyndt at bære frugt. Vi har i Landbrug & Fødevarer et mål om at eksporten skal stige med 10 procent om året, og det har vi mere end nået i år, siger økologichef i L&F Kirsten Lund Jensen i en pressemeddelelse.

Hun henviser til, at øko-eksporten i 2013 bød på en stigning på 31 procent siden 2012.

Populære kød- og mejeriprodukter

Det er økologisk kød og mejeriprodukter, der driver størstedelen af eksporten.

- Friland leverede i sidste uge et særdeles flot årsregnskab for 2013-2014 og kunne melde om en stigning i eksporten af økologisk svinekød på 16 procent. Det på et tidspunkt, hvor især det europæiske marked er ramt af faldene priser, så jeg ser positivt på fremtiden, lyder det fra Kirsten Lund Jensen, der fortsætter:

- Jeg ved at Friland arbejder hårdt på at få banket døren ind til endnu flere udenlandske markeder, især med fokus på Kina. Også Arla har fokus på at få solgt økologisk mælk til Kina. Allerede nu eksporterer vi for 91 millioner kroner til Asien.

Lige nu er Tyskland ifølge L&F dog det suverænt største marked for økologisk mælk, og Frankrig er det for økologisk svinekød, men andre europæiske markeder som Sverige og Holland ser lovende ud for fremtidens eksport, ud over de asiatiske markeder.

Læs også