Ny lånetype skal hjælpe flere unge ind i landbruget

Der bliver nu stillet 175 millioner kroner til rådighed til unge landmænd under 40 år

Finansrådet og Vækstfonden lancerer sammen med Landbrug & Fødevarer (L&F) en ny lånetype til yngre landmænd, der ønsker at overtage og udvikle eksisterende bedrifter.

Lånetypen ”Etableringslån til landbrug” har til formål at hjælpe unge landmænd i gang i branchen. Sammen med Landbrugets Finansieringsbank stiller Vækstfonden 175 millioner kroner til rådighed til særligt risikovillige lån til unge landmænd under 40 år. Det oplyser L&F.

Her peger formand Martin Merrild på, at de nye etableringslån er et rigtig godt skridt hen imod at få flere unge ind i erhvervet:

- Tilgangen af flere unge er helt afgørende for, at erhvervet kan videreføres i fremtiden. Vi har gennem flere år oplevet særdeles vanskelige vilkår for at finde finansiering for de unge, og derfor ser jeg frem til, at vi nu får forbedrede muligheder for at hjælpe unge i gang på deres egen bedrift.

Låneordningen er et led i ”Aftalen om Vækstplan for Fødevarer”, som regeringen indgik tidligere på året. Den nye ordning skal ses som et supplement til realkredit og banklån.

Læs også