Danish Crown bebuder nye fyringer

Færre slagtesvin koster 150 arbejdspladser hos Danish Crown.

Tilførslen af slagtesvin til Danish Crowns slagterier ventes at falde yderligere i de kommende måneder, og derfor tilpasses kapaciteten nu på fire anlæg. Det meddeler Danish Crown på sin hjemmeside.


På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte i Ringsted mister deres arbejde.

Nedgangen i antallet af slagtninger betyder, at slagteriet i Blans har overkapacitet, så for at sikre den bedst mulige effektivitet flyttes en del af den nuværende produktion i Faaborg i stedet til Blans. Det betyder, at op mod 80 medarbejdere i Faaborg opsiges. Der vil være tale om ferieafløsere, og de er derfor ikke omfattet af den såkaldte socialplan.

- Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser. De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, forklarer produktionsdirektør Søren F. Eriksen.

De berørte medarbejdere opsiges i løbet af august og september.

 

Læs også