Danmark har vist, at det er muligt at tage hånd om problemet med antibiotikaresistens på en måde, så landbruget effektivt kan producere kød – samtidig med, at antibiotika fortsat virker, når syge mennesker skal behandles.

Det fremgår af en amerikansk artikel i det videnskabelige tidsskrift ”Environmental Health Perspectives”, skriver DTU Fødevareinstituttet på sin hjemmeside.

For det er nemlig DTU Fødevareinstituttets arbejde – sammen med Fødevarestyrelsen – inden for bekæmpelse af antibiotikaresistens, som amerikanerne fokuserer på.

Fødevareinstituttet peger på, at Danmark gennem de seneste to årtier har arbejdet målrettet på at kontrollere landbrugets brug af antibiotika for at afværge problemer med udvikling af resistente bakterier.

I artiklen i ”Environmental Health Perspectives” forklarer direktør ved DTU Fødevareinstituttet Jørgen Schlundt, at indsatsen har været en succes, fordi den bygger på et solidt videnskabeligt fundament, samt dristige politiske tiltag.

Artiklen sætter også fokus på DTU Fødevareinstituttets forskning, som ifølge instituttet selv viser nødvendigheden af at have internationale standarder for bruget af antibiotika i fødevareproduktion.

Her kan du læse artiklen i det amerikanske tidsskrift.