Glæde hos Agri Nord over udsigten til forhøjede priser landbrugsjord

Agri Nord vil holde banker og sparekasser op på at finanstilsynet har forhøjet prisen på Nordjysk landbrugsjord.

Hos Agri Nord sporer man generelt optimisme i landbruget. Der er kommet gang i projekterne rundt om på landbrugene og flere er begyndt at lave de indledende øvelser til at udvide produktionen. Udsigten til forhøjede jordpriser bidrager yderligere til den positive stemning.

 

Adm. direktør Erik Lydiksen glæder sig over finanstilsynets positive vinkel

 

- Det er et skridt i den rigtige retning som vi ser meget positivt på. Finanstilsynets forhøjelse med kr. 5.000,- pr. ha. fra kr. 150.000 til kr. 155.000 i Himmerland/Thy/Mors og Salling er ikke lige meget! På et gennemsnits landbrug er det en stigning i egenkapitalen på over kr. 500.000,- Forhåbentlig vil det give lavere nedskrivninger og reducere behovet for solvensreservationer.

 

Hos Agri Nord vil man bruge de nye jordpriser, når kunderne rådgives i forhold til deres pengeinstitut.

 

- Vi håber at det vil forbedre de likviditetsmæssige muligheder for Nordjyske landmænd og i Agri Nord vil vi sikre at pengeinstituttet korrigere egenkapitalen til de nye værdier udtaler direktør Erik Lydiksen.

 

Agri Nord Mæglerne oplever en positiv tendens i markedet

 

Også hos Agri Nord Mæglerne spores positivisme i markedet med køb og salg af landbrug.

 

Ejendomsmægler Hans Schmidt Jensen har 7 års erfaring indenfor omsætning af landbrugsejendomme – Vi oplever flere handler end tidligere, men også at handlerne ligger i et højere prisniveau og at det er blevet lettere at få finansiering.

Læs også