Borgeby Fältdagar klar med endnu flere udstillere

356 udstillere står klar til at fremvise det nyeste og mest interessante inden for netop deres felt ved Borgeby Fältdagar

For 16. år i træk afholdes Borgeby Fältdagar. Som altid den sidste uge i juni og i år sker det onsdag og torsdag i næste uge, 25. og 26. juni.

En halv times kørsel nord for Malmø er der mulighed for at møde 356 udstillere og se demonstrationer af det mest interessante inden for planteavl og maskinteknik samlet på et sted.

Sidste år besøgte 18.300 landmænd Borgeby og arrangørerne håber på endnu flere i år.

Landbrugsteknologi

Årets tema er landbrugsteknologi, hvor allerede kendt teknologi og fremtidens teknologi side om side vil blive demonstreret og diskuteret af eksperterne.

- Teknik i landbruget er meget mere end møtrikker og bolte. Det er viden og løsninger, siger Fredrik Hallefält, maskinrådgiver på Borgeby Fältdagar.

- Vi har samlet både nuværende og fremtidig teknologi for at vise bredden, siger han.

Der vil være mulighed for at se maskiner arbejde i praksis, ligesom det vil være muligt at testkøre direkte hos udstillerne og afprøve ny teknik.

Midler og gødninger

Har man lyst til også at blive klogere indenfor aktuelle problemstillinger i felten, som for eksempel sorter, plantebeskyttelse og planteernæring, er der løbende dagene igennem markdemonstrationer, hvor konsulenter foretager guidede ture, ligesom der vil være teoretiske indlæg om nyeste viden, inden for et bredt repertoire af emner.

Midt i udstillingsområdet er der demonstrationsparceller, hvor blandt andet forskellige gødningstyper vil blive sammenlignet, ligesom ukrudtsplanternes modtagelighed overfor specifikke sprøjtemidler vil blive gennemgået.

Hvad sker der i dybet

Som en klassiker på Borgeby Fältdagar er der mulighed for at besøge »Gropen«. Her bydes man velkommen to meter under markens overflade, hvor det vil være muligt at studere rødder, jordstruktur og dræning.

Hvor »Gropen« placeres det enkelte år er planlagt flere år forud, hvilket giver mulighed for at studere forandringer over længere tid nede i jorden.

Læs også