Mere udenlandsk kød i danske indkøbsvogne

I dag kommer tæt ved halvdelen af det oksekød, der købes i dagligvarehandlen, fra udlandet, konstaterer Landbrug & Fødevarer

Når der ryger kød i indkøbsvognen i dagligvarehandlen i Danmark, stammer kødet i stigende grad fra udlandet. Det oplyser Landbrug & Fødevarer (L&F), der henviser til beregninger baseret på tal fra GfK Consumerscan.

Og det er især udenlandsk oksekød, der vinder indpas. Således er tæt ved halvdelen af det oksekød, der købes i dagligvarehandlen, ifølge L&F ikke dansk.

- Det danske kød og fjerkræ er typisk dyrere end det udenlandske, da det produceres efter højere standarder blandt andet i forhold til fødevaresikkerhed og dyrevelfærd. Derudover fokuserer en væsentlig del af de danske dagligvarebutikker meget på pris og tilbud i kølediskene med kød. Og dette kan være en medvirkende årsag til det stigende salg af udenlandsk kød, skriver L&F på sin hjemmeside.

Læs også