Bredt flertal ændrer randzoneloven

Lovændringen træder i kraft den 1. august.

Ændringen af randzoneloven er en realitet.

Et bredt flertal i Folketinget har således onsdag ændret loven. Ændringen af randzoneloven betyder, at det lovpligtige randzoneareal falder fra omkring 50.000 til cirka 25.000 hektar. 

- Jeg er meget glad for denne lovændring, som letter landmændenes hverdag og styrker deres konkurrenceevne. Men samtidigt vil jeg understrege, at regeringen ikke rykker en tøddel på sine høje miljøambitioner. Vi fjerner bøvl og usikkerhed hos landmændene og redder 25.000 hektar randzoner, som var kommet i farezonen, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) på Fødevareministeriets hjemmeside.

Fødevareministeren fastholder, at randzoner er et af de bedste instrumenter til at sikre vandmiljøet:

- Med dagens ændring og brede kompromis håber jeg, at der falder ro på den højlydte debat omkring berettigelsen af de tilbageværende randzoner.

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har sammen med regeringen stemt for lovændringen, som træder i kraft 1. august.

- Den kvælstofmanko, som opstår ved lovændringen, vil blive håndteret igennem regeringens forslag til nye vand- og naturplaner, der kommer til efteråret, lyder det fra Fødevareministeriet.

Læs også