Spidskandidater vil styrke indsatsen mod halekupering

Det danske grundvand er så godt, at der er grund til at prale med det, lyder det fra Miljøministeriet

I EU er rutinemæssig halekupering af grise ikke tilladt. Alligevel sker det i både Danmark og de fleste øvrige EU-lande. Det skriver Altinget.dk.

Men det skal være slut, mener en række spidskandidater til Europa-Parlamentsvalget. Ifølge Altinget.dk ønsker spidskandidater fra Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, SF og Folkebevægelsen mod EU, at reglerne skal håndhæves.

Og indsatsen i forhold til at sikre, at reglerne bliver håndhævet, skal styrkes, lyder det fra både Morten Messerschmidt (DF) og Jeppe Kofod (S).

- Det er vigtigt, vi håndhæver de regler, der er - og at vi kæmper for bedre dyrevelfærd. Det handler om, at grisene har nok plads og har noget rodemateriale, der gør, at de ikke bider i hinandens haler. Forbuddet mod rutinemæssig halekupering skal håndhæves i hele EU, siger Socialdemokraternes spidskandidat, Jeppe Kofod, således til Altinget.dk.

Her peger Jeppe Kofod også på, at det – ud over at reglerne skal håndhæves – skal indskærpes over for de enkelte medlemslande, at de skal overholde reglerne.

Læs også