Dansk-kinesisk samarbejde om fødevaresikkerhed

DTU Fødevareinstituttet skal udveksle erfaringer med kinesisk center for fødevarer

DTU Fødevareinstituttet og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer skal til at arbejde sammen.

Parterne har nemlig underskrevet en samarbejdsaftale, der skal skabe en platform for et forskningssamarbejde mellem Kina og Danmark. Det oplyser DTU Fødevareinstituttet.

DTU peger på, at hensigten er, at DTU Fødevareinstituttet og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer udveksler erfaringer og samarbejder inden for risikovurdering, overvågning af risici, risikokommunikation samt kostundersøgelser og -vurderinger.

- Vores kinesiske samarbejdsparter kan drage fordel af DTU Fødevareinstituttets erfaring inden for risikovurdering af fødevarer og kostundersøgelser, mens vi har mulighed for at skabe stærke relationer i det kinesiske forskningsmiljø, siger institutdirektør Jørgen Schlundt på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside.

Ifølge DTU skal aftalen også ses som en anerkendelse af, hvor højt agtet dansk fødevaresikkerhed, forskning og risikovurderinger på området er.

Læs også