DTU Fødevareinstituttet skal udveksle erfaringer med kinesisk center for fødevarer
DTU Fødevareinstituttet og Kinas nationale center for
risikovurdering af fødevarer skal til at arbejde sammen.
Parterne har nemlig underskrevet en samarbejdsaftale, der
skal skabe en platform for et forskningssamarbejde mellem Kina og Danmark. Det
oplyser DTU Fødevareinstituttet.
DTU peger på, at hensigten er, at DTU Fødevareinstituttet
og Kinas nationale center for risikovurdering af fødevarer udveksler erfaringer
og samarbejder inden for risikovurdering, overvågning af risici,
risikokommunikation samt kostundersøgelser og -vurderinger.
- Vores kinesiske samarbejdsparter kan drage fordel af DTU
Fødevareinstituttets erfaring inden for risikovurdering af fødevarer og
kostundersøgelser, mens vi har mulighed for at skabe stærke relationer i det
kinesiske forskningsmiljø, siger institutdirektør Jørgen Schlundt på DTU Fødevareinstituttets
hjemmeside.
Ifølge DTU skal aftalen også ses som en anerkendelse af,
hvor højt agtet dansk fødevaresikkerhed, forskning og risikovurderinger på
området er.