Fødevareminister Dan Jørgensen har afsat 28 millioner kroner til at give offentlige køkkener et økologisk løft i 2014
Fødevareminister Dan Jørgensen offentliggjorde mandag under
et besøg hos Økologisk Landsforening i Åbyhøj ved Aarhus, at regeringen
afsætter 28 millioner kroner til et økologisk løft af de offentlige køkkener i
2014.
Midlerne går til uddannelse af køkkenmedarbejdere, som
udover at indføre 60 procent økologi også reducerer madspild og skaber sundere
og mere klimavenlig mad med mere grønt og mindre kød — alt sammen inden for
eksisterende budgetter.
Nyheden vakte stor glæde hos økologerne i Økologisk
Landsforening, som mener, at det det også er en stærk opbakning til de mange
køkkenmedarbejdere, der arbejder med den grønne omstilling i landets offentlige
køkkener.
- Og vi ved, at det giver meget stolthed ude i køkkenerne,
når håndværket kommer i spil, siger Per Kølster, formand i Økologisk
Landsforening
Omstilling af offentlige køkkener til 60 procent økologi
er en del af regeringens Økologiske Handlingsplan 2020, og indsatsen skal
bidrage til en fordobling af det økologiske landbrugsareal frem mod 2020 ved at
øge efterspørgslen på økologiske råvarer.
20 kommuner rundt omkring i landet er allerede i gang med
den grønne omstilling, og Aarhus kommune er én af dem.