Nye præcisionssåmaskiner fra Great Plains

Great Plains præsenterer på Agritechnica-udstillingen to nye såmaskiner

En helt ny engelskproduceret 8-rækket Yield-Pro, model YPE-825 A såmaskine, hvor der er mulighed for at så i 16 enkeltrækker eller 8 dobbeltrækker med Twin-Row systemet fra Great Plains.

Det er en af nyhederne i det nye produktprogram fra firmaet, der præsenterer nyhederne på Agromek.

Transportbredden er 3 meter, og rækkeafstanden kan varieres fra 70, 75, 76,2 og 80 centimeter, alt efter antal rækker.

Den nye præcisionssåmaskine er bygget til det europæiske marked og sår frøet med 99 procent nøjagtighed ved en kørsel på mellem 8 og 10 kilometer i timen. Det er de 250 kilo tryk på såskærene, der gør, at Great Plains er markedsledende i præcisionssåning, oplyser producenten.

Styres med kædetræk

Twin-Row systemets såaggregaterne styres med et kædetræk fra samme aksel, der gør det muligt at synkronisere placeringen af kernerne helt præcist og forskudt for hinanden.

- Det er ikke kørselshastigheden, der er afgørende for såkvaliteten, men sådybden. Derfor har vi valgt at udvikle vores såskær, så sådybden altid er konstant, og vi har virkelig gode resultater fra USA, forklarer Territorial Manager hos Great Plains i Danmark og Tyskland Jim Thygesen.

Den anden nyhed fra Great Plains er en amerikansk bygget op til 32 rækkers storsåmaskine med en rækkeafstand på mellem 38 til 91 centimeter.

Storsåmaskinen leveres i flere modeller med arbejdsbredder fra 11,81 til 14,63 meter. Modellerne YP-1625 ADH leveres med 3.525 liters gødningstank til fast gødning og model YP-1625 AHL leveres med en 2.840 liters flydende gødningstank.

Great Plains importeres i Danmark via Maskinhandlernes Indkøbsringen (MI) i Vejle, og der er 8 maskinforretninger, som har forhandlingen af de engelske og amerikanske såmaskiner.

Læs også