Regeringen sætter måske vækstplan på pause

Den længe ventede vækstplan for fødevarebranchen er tilsyneladende blevet udskudt

Noget tyder på, at erhvervs- og vækstminister Henrik-Sass Larsen (S) har trukket i bremsen i relation til regeringens vækstplan for fødevarebranchen. Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger skulle planen – der blandt andet skal sikre ny kapital til landbruget – have været fremlagt i denne uge, men den er nu udskudt på ubestemt tid.

Det er angiveligt spørgsmålet om finansiering af de mest gældsplagede landbrug, der har kompliceret processen. Og det er nødvendigt at finde svar på det spørgsmål, konstaterer formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild:

- Hvis vi skal udnytte det vækstpotentiale, der er, skal der investeres nyt. Og der er rigtig mange, der oplever, at de er fastlåst i finansieringen, siger han til Børsen.

Der er tilsyneladende to centrale barrierer i arbejdet med at få eksterne investorer til at skyde penge i dansk landbrug – og dermed for regeringens plan: Investorerne får ikke nok indflydelse over driften, og gælden er for stor til, at investeringen kan betale sig.

Læs også