Deutz-Fahr med på de store linjer

Der bliver i Hannover premiere på en ny serie af 30 fods mejetærskere

Deutz-Fahr er kendt for driftssikre mejetærskere med høj kapacitet i skalaen op til 22-24 fods maskiner. Det vil man fortsat være kendte for, og fabrikken i Kroatien satser fortsat stærkt på denne kategori, både i Europa, men også i nye markeder i Asien og Afrika.

Fabrikken, som Deutz-Fahr byggede i 1988, og som siden er yderligere udbygget til en kapacitet på 1.000 enheder årligt, supplerer nu de kendte 6000 Techno- og Profi-serier med en »high-Profi« 9000-serie på foreløbig to modeller C9205 og C9206, med henholdsvis 5 og 6 rystere - og 334 hk og 395 hk Deutz motorer med overboost til tanktømning. Begge modeller fås også for en merpris på omkring 100.000 kroner i en »balance-udgave«, der kan kompensere for op til 20 procent sidehæld og 5 procent langsgående.

De nye stormejetærskeres look er skabt af den kendte italienske designer, Giugiaro, som også tegner for Audi og VW.

Selvrensende skærebord

Mejetærskernes 30 fods skærebord har EHR elektronisk styring med marktryk og snitvinkelindstilling, så afskæring og opsamling af materialet er optimalt. Skærebordet har Schumacher skæresystem, hvor hver anden kniv vender modsat, og dermed altid sikrer en ren og fin afskæring.

9000-maskinerne har en rotor i indføringen, og en tærskecylinder på 60 cm's diameter og med underliggende sektioneret bro. Det giver mulighed for indstillingsmuligheder i forhold til den ønskede halmkvalitet.

Den har turboseparator og et udskillelsesareal på over to kvadratmeter. Soldarealet er på 5-rysters maskinen på 5,28 m2  og på C9206 på 6,32 m2.

90 liter i sekundet

Korntanken er på 9.500 liter, og tømmehastigheden gennem det seks meter lange rør er 90 liter i sekundet.

Deutz-Fahr nyhederne, som præsenteres på Agritechnica, har fået ny 4-trins transmission med mulighed for hastighed op til 30 km/timen i lande, hvor sådanne høje hastigheder er tilladt.

Maskinerne har fået helt nydesignet førerkabine, og der er også mulighed for 4-hjulstræk.

Læs også