Slagteriprojekt giver ledige chancen for fast job

Danish Crown i Horsens forventer, at slagteriet også næste år vil kontakte det lokale jobcenter

I foråret tog blandt andre Danish Crown i Horsens hul på et projekt i samarbejde med det lokale jobcenter.

Ideen var at klæde ledige i Danmark på til at kunne bestride et feriejob – frem for, at virksomheden skulle vende blikket mod Polen, sådan som slagteriet i flere år har gjort. Det skriver Danish Crown på sin hjemmeside.

Her fremgår det, at 35 ferieafløsere endte med at komme ind i foråret – og otte af dem har siden fået fast job på Danish Crowns slagteri i Horsens, mens yderligere en har fået plads som voksenlærling.

- Det har været en kæmpe succes. Vi er lykkedes med at aktivere dansk, kvalificeret arbejdskraft, og det er godt på alle måder. Det er godt for de ledige, der nu har fået job, det er godt for slagteriet – og hvis man tager de store briller på, er det jo også godt for samfundet, lyder det fra fabriksdirektør Per Laursen.

Når det ikke er lykkedes at beholde alle ferieafløsere, skyldes det ifølge Per Laursen blandt andet, at det er blevet vanskeligere at fastholde beskæftigelsen på slagterierne i Danmark, der får færre svin til slagtning:

- Vi har måttet sige farvel til folk, også ferieafløsere, selv om vi var glade for dem. De står nu i en emnebank i jobcentret, sådan at vi kan tilbyde dem job, hvis vi igen får brug for dem. Så det har ikke været spildt, hverken for dem eller os.

Ansætter efter kvalifikationer

Han afviser dog samtidig, at slagteriet fremadrettet udelukkende vil ansætte danske medarbejdere: - Vi ansætter ikke efter nationalitet i Danish Crown, men på kvalifikationer.

- I forvejen har vi mere end 40 forskellige nationaliteter her på slagteriet, og projektet med ferieafløsere bliver ikke den eneste måde, vi i fremtiden rekrutterer medarbejdere på.

Danish Crown forventer, at man vil gentage ferieafløserprojektet næste år.

 

 

Læs også